Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Voorkom CO2-emissie

Het wordt steeds belangrijker om op een verantwoorde manier met uw afval om te gaan. Het recyclen van afval heeft een positief effect op uw CO2-uitstoot. Uw organisatie kan door te recyclen de CO2-uitstoot namelijk enorm verlagen. Doordat Shanks van uw afval weer nieuwe grondstoffen, bouwstoffen of brandstoffen weet te maken, kunnen we samen de CO2-emissie die vrijkomt door de verbranding van primaire, fossiele grondstoffen verminderen.

CO2 uitstoot berekenen

De Afvalwijzer berekent hoeveel CO2-uitstoot uw organisatie kan verminderen. De rekentool geeft tevens een goed inzicht in de mogelijkheden voor u om uw CO2-uitstoot te kunnen beperken. Vul hiernaast de Afvalwijzer in, en u weet direct wat u kunt doen om het milieu te helpen!

U voert in de CO2-calculator in welke verschillende soorten afval er in uw organisatie zijn. Vervolgens berekent de rekenmachine hoeveel CO2-uitstoot voorkomen kan worden wanneer Shanks zich over uw afval zou ontfermen. Bij Shanks wordt uw afval namelijk vanzelfsprekend met zo min mogelijk CO2-uitstoot ingezameld, gescheiden en gereed gemaakt voor hergebruik. Wilt u weten hoe Shanks uw afval op milieuverantwoordelijke wijze kan verwerken? Neem dan contact met ons op!

Shanks Nederland is de initiatiefnemer van deze tool en heeft de kwaliteit van haar verwerkingsprocessen laten onderzoeken door onafhankelijk onderzoeksbureau Royal Haskoning.